Хирургичен

Д-р Владимир Андонов

Заболявания на корема, дебелото черво и  заболявания на млечната жлеза.


Заболявания на корема и  дебелото черво.

            Болката в областта на корема може да варира в широки граници по интензитет – от лека до много силна болка. Често болката е неспецифична и може да се наблюдава при различни заболявания. В коремната кухина са разположени голям брой органи – на храносмилателната, отделителната и половата система, както и големи кръвоносни съдове и често е трудно да се определи произхода на болката. Най-често болката произхожда от храносмилателната система, например при апандисит, спазми при диария и хранително натравяне.

      В   коремната кухина и извън нея са разположени едни от най-важните човешки органи. Това са черният дроб заедно с жлъчния мехур, стомахът, задстомашната жлеза, далакът, краищата на тънките черва, дебелото черво заедно с апендикса.

Болките в лявата част на корема – ниско, са присъщи на синдрома на раздразненото дебело черво. Но дали става дума точно за това ………….!(или за Рак)

Около половината от населението в развитите страни страда от хемороиди, при които  увреждат и възпаляват вените в областта на ректума.
Симптомите включват болезнено изхождане, сърбежи и кървене. Те обикновено се причиняват от запек, когато напъните за отделяне на твърдите изпражнения увеличават налягането във вените в областта на ануса и те се разширяват. Запекът влошава състоянието при съществуващи хемороиди, защото твърдите екскременти увреждат механично разширените вени.

Всяка болка  е сигнал.

    В МЦ Евита  Д-р Владимир Андонов ще установи  наличие или не на проблем  и ще предложи най-доброто изследване и лечение.


Преглед за  заболявания на млечната жлеза.

      Според международната класификация на болестите заболяванията на млечните жлези се разделят на 5 категории:
1. Доброкачествена дисплазия на млечната жлеза (вкл.) мастопатия).
2. Възпалителни болести на млечната жлеза (лактационен мастит).
3. Хипертрофия на млечната жлеза.
4. Неуточнени образувания в млечната жлеза.
5. Други болести на млечната жлеза. (вкл.Рак)

     В последно време значително нарасна броят на жените, които страдат от различни заболявания на млечните жлези, включително и злокачествени. Диагностицирането на съответното заболяване е първата стъпка към успешното лечение.

     В МЦ Евита  д-р.Владимир Андонов  ще установи  наличие или не на промени и ще предложи най-доброто изследване и  лечение.

 

p_0031

 

 

Дейности:

 • Първичен и вторичен преглед
 • Обработване на оперативни рани
 • Сваляне на конци
 • Инцизии на гнойни процеси, позволяващи амбулаторно лечение
 • Биопсия на млечни жлези и вземане на материал за хистологично изследване
 • Инцизия на млечни жлези
 • Циркумцизио (обрязване)
 • Миниинвазивно лечение на хемороиди
 • Екстирпация на нокътна плочка
 • Ехографска диагностика на млечни жлези.Изследването не се заплаща от НЗОК.Цена :
 • 40 лв без снимка
 • 50 лв със снимка

Кабинетът работи и с направления от здравната каса.